🎶Βραδιά με παραδοσιακή μουσική με λύρα, βιολί και νέι!

Ιούλ 15, 2020 27ο Camping - 2020

by Camping YRE

Συναυλία με διπλή θεματική πρόταση από τους:

Ανδριάνα Αχιτζάνοβα – νέι
Μάκης Μπακλατζής – βιολί
Κώστας Kυριτσάκης – λύρα

Λόγιες μουσικές της Ανατολής και παραδόσεις του σήμερα με ένα βιολί κι ένα νέι


Ένα βιολί και ένα νέι. Δύο όργανα με συνεχή ήχο και αυτοσχεδιαστική διάθεση, εκφραστές δύο διαφορετικών μουσικών κόσμων. Από τη μία το βιολί πρωταγωνιστής σε μουσικές παραδόσεις του ελλαδικού χώρου και από την άλλη το νέι εκφραστής της οθωμανικής μουσικής παράδοσης, αναζητούν κοινές ρίζες ανατρέχοντας στο παρελθόν.
Ο Μάκης Μπακλατζής στο βιολί και η Ανδριάνα Αχιτζάνοβα στο νέι μας ταξιδεύουν πίσω το χρόνο. Ξεκινώντας με συνθέσεις Ελλήνων, Αρμένιων και Τούρκων που έδρασαν κατά τους οθωμανικούς χρόνους, φτάνουν σε παραδοσιακούς σκοπούς του σήμερα επαναφέροντας ακούσματα, αρώματα, μνήμες και συναισθήματα σε μια νοητή γραμμή όπου τα όρια μεταξύ νέου και παλιού δεν είναι διακριτά.

Ταξιδεύοντας στη νησιωτική Ελλάδα με ένα βιολί και μια λύρα


Η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικά πλούσιος μουσικά τόπος, με τεράστια ποικιλία σε ό,τι αφορά τις μελωδικές κλίμακες, τους ρυθμούς, αλλά και το οργανολόγιο. Και μολονότι στην ηπειρωτική Ελλάδα έχει σχεδόν καθολικά επικρατήσει το κλαρίνο ως κυρίαρχο όργανο στην κομπανία, στη νησιωτική χώρα συναναντάμε μάλλον αποκλειστικά το βιολί και τη λύρα ως πρώτα όργανα στις ορχήστρες. Ωστόσο, τα δύο αυτά όργανα, λόγω της ισχυρής συνάφειάς τους, σπανίως συνυπάρχουν στην ίδια ορχήστρα.

ΕΛΑ Σ' ΕΠΑΦΗ


Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διοργάνωση του camping ή αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη δράση της YRE και του Antinazi Zone, έλα σ' επαφή μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

6976436302
2102283018
6944421153
2310540432

Email


antinazi.yre@gmail.com