Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο χώρο της διοργάνωσης θα λειτουργεί αυτοοργανωμένη κουζίνα. Μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων έχουμε καταφέρει και εξασφαλίζουμε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό καλής ποιότητας και σε πολύ οικονομικές τιμές. Αυτό επιδιώκουμε να κάνουμε και φέτος. Με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων εθελοντών μπορούμε να έχουμε ένα καλά οργανωμένο κυλικείο που θα λειτουργεί όλη την ημέρα και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της διοργάνωσης από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Το απαιτητικό έργο του καθημερινού συντονισμού της κουζίνας έχει αναλάβει ο μάγειρας και φίλος της διοργάνωσης, Νικόλαος Στάθης. Μερικά στοιχεία για τον ίδιο:
Εδώ και 20 χρόνια εργάζομαι ως μάγειρας. Την τελευταία δεκαετία δουλεύω στον Χολαργό, στο συνεταιριστικό μεζεδοπωλείο “Βαγόνι” μια προσπάθεια που αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς αφεντικά, καθώς στο Βαγόνι ολες και όλοι οι εργαζόμενοι συναποφασιζουμε μέσα από την διαδικασία της συνέλευσης.
Επίσης είμαι μέλος της Συλλογικής κουζίνας El chef από το 2008 η οποία από την αρχή της πανδημίας μαγειρεύει και διανέμει καθημερινά 200 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με δομές αλληλεγγύης στην Αθήνα και την επαρχία συμμετέχοντας ανά διαστήματα σε δίκτυα και συντονισμούς των δομών αυτών.
Εάν θέλετε να βοηθήσετε εθελοντικά στην αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα και το μπαρ, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εδώ!