29-30/6 & 1/7: Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ Αθήνας & Θεσ/νίκης – Θα είμαστε εκεί!


Σήμερα, Παρασκευή 29 Ιούνη ξεκινάνε τα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ Αθήνας & Θεσσαλονίκης, τα οποία πραγματοποιούνται για 21η φορά! Το Antinazi Zone και η YRE θα βρίσκονται με τα υλικά τους και στα δύο φεστιβάλ. Ραντεβού εκεί!


Το 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας έχει βασικό σύνθημα «Αν έχουμε μια ελπίδα, την οφείλουμε σ΄ αυτούς που δεν έχουν καμία». Το τριήμερο φεστιβάλ – θεσμός για το αντιρατσιστικό κίνημα, βρίσκεται και φέτος στο πάρκο Γουδί.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, το αντιρατσιστικό φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλη συνάντηση πολλών διαφορετικών κόσμων, απόψεων, γεύσεων, μουσικής, μια μεγάλη πολιτιστική και κινηματική γιορτή, ανοιχτή σε όλους και σε όλες, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού. Φέτος, για άλλη μια χρονιά, το αντιρατσιστικό φεστιβάλ Αθήνας θα τα έχει όλα: από συζητήσεις σε μια πλατιά γκάμα θεμάτων, μέχρι θεματικούς χώρους, παιδότοπο, συναυλίες για όλα τα γούστα και τις ηλικίες, κουζίνες από διάφορες χώρες, κλπ.

Δείτε εδώ το συνολικό πρόγραμμα των συζητήσεων, το πρόγραμμα των συναυλιών και την πρόσβαση στο πάρκο Γουδί, που φιλοξενεί το φετινό αντιρατσιστικό φεστιβάλ.


Το 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη έχει κεντρικό σύνθημα: «Ενάντια στον πόλεμο των λίγων, για την ειρήνη των πολλών!» και θα γίνει στον Κήπο των Εποχών στη Νέα Παραλία.

Τα τελευταία 21 χρόνια, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό σημείο συνάντησης για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, την Αριστερά, τα κινήματα, τις αντιρατσιστικές κλπ οργανώσεις. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικά, παιδότοπο και πολλές συζητήσεις για όσα μας απασχόλησαν την τελευταία χρονιά. Έτσι, το «κινηματικό ραντεβού» του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ προσφέρει τόσο ψυχαγωγία όσο και μία ευκαιρία να προβληματιστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να προετοιμαστούμε με περισσότερη αισιοδοξία για τους αγώνες και τις αντιστάσεις της επόμενης περιόδου.

Δείτε το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το πολιτικό κείμενο του Φεστιβάλ, το ηχητικό σποτ και το event στο facebook.