Οι Πυρός Αιθήρ ζωντανά στο 24ο κάμπινγκ Antinazizone-YRE


Στα πλαίσια της Συναυλίας στην Παραλία που θα γίνει την Παρασκευή 4 Αυγούστου στο Πευκί, θα εμφανιστούν οι Πυρός Αιθήρ.

Δείτε για τη συναυλία εδώ

Δηλώστε συμμετοχή στο κάμπινγκ εδώ

Πυρός Αιθήρ

Η μουσική ομάδα Πυρός Αιθήρ άρχισε να δραστηριοποιείται από το 1994. Μελετώντας τους ελληνικούς ρυθμούς και τα παραδοσιακά μας θέματα, παράλληλα με τη σύγχρονη αυτοσχεδιαστική μουσική, η ομάδα δημιούργησε ένα πρωτότυπο υλικό, βασισμένο σε συνθέσεις των μελών της, αλλά και σε γνωστά θέματα από τη λαϊκή παράδοση και τη Jazz ανθολογία. Μέσα απ’ αυτήν την αλληλεπίδραση οι θρακιώτικοι ρυθμοί συνυπάρχουν με τους Latin και οι καλαματιανοί και οι λεβέντικοι χοροί παίζονται με Jazz επιρροές δημιουργώντας πρωτότυπα ακούσματα.

Η ιστορία

Ο προβληματισμός για το πως οι ελληνικοί ρυθμοί μπορούν να «ανοίξουν» και να συνδυαστούν με την Jazz είχε ξεκινήσει την εποχή του πειραματικού σχήματος «Κουαρτέτο Παρακμής» (Acid Free). Όμως ουσιαστικά άρχισε να υλοποιείται από το 1994, όταν μέσα από συνεχείς πρόβες, αυτή η αναζήτηση πήρε την πρώτη της μορφή. Το ’96 ξεκίνησαν οι εμφανίσεις, με τους Θοδωρή Ρέλλο, Βασίλη Σαλτίκη – σαξόφωνα, Μίμη Ντούτσουλη – μπάσο, Γρηγόρη Μελάκη – τύμπανα  και στη συνέχεια με τον Χρήστο Χήρα στο μπάσο.

Τον Γενάρη του 2000 κυκλοφορεί το πρώτο CD από τη Legend, σαν «Πυρός Αἰθήρ» πλέον. Τον Δεκέμβρη του 2005 κυκλοφορεί από την Acroasis το δεύτερο CD με τίτλο «Ανάφλεξις».

Ώρες πτήσης

Από τον Απρίλιο του ’96, η ομάδα Πυρός Αιθήρ εμφανίζεται σε Jazz Club και στέκια της Αθήνας : Παράφωνο, Επί Κολωνώ, Cafe Asante, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Φωνές, Αερικό, Αφανείς, @Ρουφ, Dizzy Miles κ.α. αλλά και της επαρχίας : Κυρα Θήρα, Χασάπικο, Yazz… στη Σαντορίνη, Mojo στα Μέγαρα, Μεταλλείον στο Λαύριο, Art Cafe στην Αλίαρτο, Μαραμπού, Alter Ego στο Βόλο, Bassaviola στην Καλαμάτα, . Επίσης σε πολιτιστικές εκδηλώσεις : Σχολή Καλών Τεχνών, Δήμος Αμαρουσίου, Λαύριο, Πορταριά και Νταμούχαρη Πηλίου, Κοινότητα Οίας, καθώς και σε Φεστιβάλ : 14ο Jazz Φεστιβάλ Κορίνθου, 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς στο Γκάζι, στο Ρόδον, Οικολογικό Φεστιβάλ στο Σχοινιά, Jazζην, Μύλος Παραστατικών Τεχνών Λάρισσας, international jazz day 2017 κ.α.

Συνεργάστηκαν με Δημ. Κόλλια, Δημ. Καραγάνη, Χρήστο Κλαδά (σαξόφωνα), Δημ. Κοροτζή (κιθάρα), Παντελή Μπενετάτο (πλήκτρα), Νίκο Ονάσογλου, Ντιάνα Δεληγιάννη, Κώστα Κωνσταντίνου (μπάσσο), Παντελή Στόικο (τρομπέτα), Joy Sen, Βασιλική  Νικολαϊδου (φωνητικά) , κ.ά.

Μέλη της ομάδας σήμερα είναι οι:

Βασίλης Σαλτίκης: σαξόφωνο,
Χάρης Χρόνης: τρομπόνι
Σταύρος Λίνος:πλήκτρα,
Χρήστος Κορομηλάς: μπάσο,
Γρηγόρης Μελάκης: τύμπανα

https://www.facebook.com/pyros.ether/videos/1318228488292647/
https://www.facebook.com/pyros.ether/videos/1333788850069944/
https://www.facebook.com/pyros.ether
https://www.facebook.com/pages/Pyros-Ether/668197526539488

Επικοινωνία τηλ,  6945303250 Βασίλης Σαλτίκης    saltikis@gmail.com

Δελτίο Τύπου